Schrijf je in op onze nieuwsbrief.newsletter

anouk vilain | art gallery | Exhibitions anouk vilain | art gallery | Peter Weidenbaum

Peter Weidenbaum

City Rush Stills

Inleiding door Koen Van Ryckegem

 

Voor de tentoonstelling "City rush stills" ontwikkelt Peter Weidenbaum een artistieke beeldspraak van roadpaintings. Weidenbaum archiveert tijdens het doorkruisen van het stedelijke landschap beelden met zijn digitale camera. Deze digitale memoire van de continu veranderende stedelijke context is zijn primaire materie.

De drang om als kunstenaar de geobserveerde omgeving een nieuwe vorm te geven, vertaalt zich in zijn atelier met het schilderen van opeenvolgende tijdsfragmenten. De overvloedig opgedane dynamische impulsen krijgen een vaste vorm doorheen zich met tijdsinterval volgende canvassen.

 

Hij ontwerpt deze tentoonstelling als een beeldparcours van herkenbare, met kleur beladen stadstaferelen. Versneden filmische tijdsfragmenten, een geheel van repetitieve still levens. Weidenbaum deconstrueert de visuele realiteit als een staalkaart van kleurschakeringen. Zijn gedigitaliseerde aanpak verleent hem de mogelijkheid om een decompositie van de werkelijkheid aan te gaan. Een digitale impressionist die het fotorealisme met de vinger wijst. En de toeschouwer uitnodigt om de stad als een geabstraheerde roadpainting te aanschouwen.

 

Sven Vanderstichelen

Duration

30/09/2006 - 29/10/2006