Schrijf je in op onze nieuwsbrief.newsletter

anouk vilain | art gallery | Artists anouk vilain | art gallery | Hugo Duchateau

Hugo Duchateau

°1938, Tienen - woont en werkt te Sint-Truiden

Hugo Duchateau studeerde aan het PHIKO in Hasselt, atelier glasschilderkunst. Hij is docent aan de Katholieke Hogeschool - Audiovisuele en Beeldende Kunsten in Genk.

De kunstenaar beweegt zich op alle terreinen en doorheen alle kunstdisciplines met vragen over het waarom van zijn denken en doen. Dat kunnen schilderende borstels zijn, druipende verf, of potloden die zichzelf tekenen. Ruimtelijk realiseert hij onder andere tapijten van potloodslijpsel, en hij confronteert de kijker met installaties waarin integratie en exploratie van de gebruikte materialen essentieel zijn.

Zijn publicatie "Het vreemde bos" uit 2002 omvat 50 projecttekeningen met centraal de natuur en het milieu als een artistiek en bewustwordingsproces. Dat project werd in het voorjaar van 2004 als een permanent en grootschalig land-artproject uitgevoerd in het Provinciaal Openluchtmuseum Bokrijk en in het kasteelpark van Hoepertingen.

Werk van hem is in bezit van onder andere MUHKA Antwerpen, SMAK Gent, PMMK Oostende, CIAP Hasselt, Provincie Limburg, Vlaamse Gemeenschap en BIAC Zaventem.

More info

http://www.hugoduchateau.net