Schrijf je in op onze nieuwsbrief.newsletter

anouk vilain | art gallery | Artists anouk vilain | art gallery | Thé Van Bergen

Thé Van Bergen

°1946, Achterveld/Nederland - woont en werkt te Antwerpen

Een schilderij is een weefsel van vormen en betekenissen. Vormen en motieven zijn binnen de rechthoek van het schilderij verweven tot een compositie. Vormen en motieven vertellen een verhaal, een verhaal dat alsmaar verder gaat, maar dat niet gemakkelijk kan worden naverteld.

De schilderijen hebben de laatste jaren een titel gekregen. Veel uitleg geven de titels evenwel niet. Ze duiden op een herkenbaar deel van het beeld, zoals: De ring, De bader(s), De putdeksel(s), Het gordijn of Het masker, of ze zeggen iets over het geheel, zoals: De nabootser, De voorbijvaarder(s), Het afscheid, De argeloze wandelaar, Het schouwspel of In het bos. De titels geven de geruststellende indruk van het algemeen bekende.

 

In de schilderijen zijn de gebruikte vormen helder en duidelijk uitgetekend. Hun betekenis is meer ontwijkend. Het gaat over onbereikbaarheid, afstand, gebrek aan contact, het ongrijpbare, machteloosheid. Meer dromerige noties zijn: het doelloze, vluchten, slaapwandelen, het afwezige, het argeloze, het voorbijgaan. De visuele wereld geeft ons slechts de schijn van duidelijkheid en helderheid.

 

Thé Van Bergen

More info

http://www.thevanbergen.be